torstai 23. toukokuuta 2013

Krakova

Päivä alkoi todella aikaisin.  Lähdimme Varsovasta jo 7.30. Bussissa katsoimme Shindlerin listan ja dokumentin Auschwitzista, sekä pölötimme muuta mukavaa. Puolessa välissä matkaa kaikkien (etenkin takapenkkiläisten) rakko oli haljeta ja meidän oli pakko pysähtyä jollekkin ravintolalle vessaan. Kaikki ryntäsivät kahden zlotyn maksusta huolimatta vessaan ja lopulta Heiskanen joutui maksamaan meidän vessakäynnistä sievoisen summan.
Saapuessamme Krakovaan kaikki kauhistelivat hotellimme ulkoasua ja kauniisti sanottuna se on jo parhaimmat päivänsä nähnyt.. Söimme hotellissa lounaan ja lähdimme kiireen vilkkaa ystävyyskoulullemme, jossa olimme lopulta yli tunnin myöhässä. Koulu oli todella pieni, noin 100 oppilasta, mutta ihmiset olivat mukavia. Istuimme liikuntasaliin ja pidimme heille jo Suomessa tekemämme powerpoint esitykset. Puolalaiset pitivät myös oman esityksensä. Tämän jälkeen leikimme muutamaa tutustumisleikkiä ja tutustuimme ystävyysluokkalaisiimme. Seuraavaksi menimme kaikki bussiin ja kiertoajelulle Krakovan keskustaan. Matkaamme liittyi myös opas Ela, joka selosti meille suomeksi. Lähdimme kulkemaan Elan johdolla kohti Krakovan vanhaa kaupunkia ja jätimme ystävillemme hyvästit. Kuulimme tarinoita vanhasta linnasta ja lohikäärmeestä. Krakovan kaupunki oli todella kaunis.
Kierroksen jälkeen menimme takaisin hotellille syömään päivällistä. Saimme lihapullia, riisiä ja salaattia. Koko päivän kruunasi shoppailureissu Krakovan suurimmassa ostoskeskuksessa, jossa tapasimme myös ystävyysluokkalaisiamme.
Tässä on osoite ystävyyskoulumme nettisivuille www.szkolnaprzygoda.pl

Salla ja Janita K.























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti